piektdiena, 2010. gada 13. augusts

Garākā WOC'10 cīņa

Šodien ir brīvdiena. Un labi, ka tā, jo kājas pēc vakardienas cīniņa 1:39:00 garumā jūtas visnotaļ sagurušas. Iepriekš tiku minējusi, ka distances, uz kurām šajā čempionātā lieku lielāku uzsvaru ir sprints un vidējā. Laikam uzsvaru uz tām uzliku pārāk lielu, un muļķīgu kļūdu dēļ pat nekvalificējos.
Taču kvalificējos garajai distancei. Nevarētu teikt, ka kvalifikācijas skrējiens noritēja tā, kā būtu vēlējusies  un liels bija pārsteigums, ka ieguvu iespēju piedalīties šī čempionāta garākajā cīņā - garās distances finālā.

Kvalifikācijas rezultāti.
Kvalifikācijas karte. 
Kvalifikācijas distances sākums izdevās vairāk vai mazāk labs - pie 7. KP biju 7. vietā. Taču veicot garo etapu uz 8. KP ieskrēju zaļākā apvidū un pazaudēju lēcu. Nevarētu gan apgalvot, ka ar vienu lēcu neko neredzu, taču nedaudz traucējši, protams, bija. Un diez vai tas bija iemesls, lai 8. punkta rajonā 4 minūtes mēģinātu atrast īsto ielociņu. Nedaudz nesapratos ar karti arī dodoties uz 9. kontrolpunktu. Taču distances visstulbākā kļūda visticamāk bija ceļa variants (ja to tā vispār var nosaukt) uz pēdējo kontrolpunktu. Un kā jau iepriekš teicu, tad liels bija pārsteigums, ka finālā tomēr esmu tikusi. Un liels bija arī preiks par izcīnīto Pasaules čempionāta finālu. Kvalifikācijā ieguvu 13. vietu savā hītā. Finālā tiek 15.



Par attiecīgu samaksu ir iespējams apskatīties garās distances fināla GPS ceļus visiem finālistiem. Diemžēl mums šeit ir nedaudz palēns internets un arī daži labi fotoaparātu lādētāji ir aizmirsušies mājās, un arī ir neliels slinkumiņš, tāpēc šeit ir apskatāma garās distances karte (un lielisku iespēju, Tev, mīļais lasītāj izdomāt savus labākos ceļa variantus). Un šeit ir spliti. Skrējām mēs 9.9 kilometrus, atzīmējāmies 23 kontrolpunktos un uzskrējām (uzkāpām) vismaz 106 horizontāles (530 metru kāpums).
Ieguvu 36. vietu.  Kā izrādās, tad garajos etapos esmu izvēlējusies vinnējošos ceļa variantus (par ceļa varianta izpildi, ātrumu, spēku un izturību gan varētu apgalvot, ka tie vēl nav tik vinnējošā līmenī).
Pēc distances bija zināms sagurums. Taču bija arī gandarījums par to, ka izturēju. Un par to, ka ceļā no 21.KP līdz finišam savu rezultātu uzlaboju par 1 vietu :p


Rīt Aija plosīsies vidējās distances finālā. Būs pasmaga diena, jo, ziniet, arī fanot nav nemaz tik viegli! :)

1 komentārs: