pirmdiena, 2011. gada 21. marts

LOST in camp. Edition TWO - MERCI BEAUCOUP!

Pagājušā nedēļas nogale tika aizvadīta izlases kandidātu ielenkumā pirmajā oficiālajā izlases nometnē Pilsētā ar Rītdienu - Ventspilī.

Ieradāmies piektdienas vakarā. Uzreiz pēc ierašanās un biezpiena sacepuma ielocīšanas tika veikts pirmais nometnes treniņš - naksnīga orientēšanās Piejūras kempinga kartē. Daži punkti padevās vieglāk, daži - ne tik viegli, bet tā jau tas pavasarī gadās.

Sestdiena tika sagaidīta ar dažādām emocijām, jo no šādiem tādiem avotiem bija nākusi informācija, ka 19.03.2011. varētu būt viens no Pasaules galiem. Labi, ka informācija tomēr bijusi nepatiesa, un viss, kas no rīta mūs nepatīkami pārsteidza bija vien kādi 2cm jauna sniega. Un tā rīta treniņš tika aizvadīts Cirpstenes kartē (turpat, kur 2009. gadā bija LČ stafetē). Kā no rīta izrādījās, Cirpsteni tajā pašā dienā bija izvēlējušies arī zemessargi, lai paspēlētu kariņus, un tas nozīmēja, ka šajā treniņā aizskriet šķībi būtu vēl nepatīkamāk kā parasti. 3 ne pārāk garas, taču tehniskas distancītes, sniegs, kas radīja patīkamu papildus slodzīti, un dienas pirmais treniņš godam paveikts.
Otrajā treniņā tika piedāvāts apmēram vidējās distances izmēra treniņš turpat Piejūras kempinga kartē. Koncentrējos uz praktisku pielietojumu ziemas gaitā uzkrātajām zināšanām par to, kā izmantojams kompass, taču brīžiem nenocietos un pamežģīju acis sīkajā kāpu reljefā. Pēc distancītes atsildoties nonācām pie patīkama atklājuma - visādiem interesantiem āra trenažierīšiem turpat pa ceļam no kempinga uz jūru.

Picas un metriem garas diskusijas sestdienas noslēgumā, un visi gatavi svētdienas cepuru stafetei. Tikpat labi to, protams, varētu saukt arī par cimdu stafeti, par apgalvju stafeti, par maisiņu stafeti, par zeķu stafeti utt. Galvenais ir ātri skriet. Sorry, bet sīkākā attiecīgā treniņa izskaidrojumā neiedziļināšos. Jaudīgi, ar stafetītei sekojošu patīkamu un pavasarīgu orientēšanās distanci, izmantojot Ventspils orientēšanās poligona kontrolpunktus.

Kopumā sportiski pavadīta gandrīz pavasarīga nedēļas nogale patīkamā kompānijā. Merci beaucoup :)

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru